середа, 26 серпня 2015 р.

У Китаї планують будівництво найвищого у світі хмарочоса

    Китайський 838-метровий хмарочос відбере звання найвищої будівлі в світі у дубайського «Бурж-Халіфа». Влада міста Чанша схвалили проект 220-поверхового хмарочоса вартістю $ 600 мільйонів.    Компанія-забудовник Broad Group планує побудувати його за рекордні три місяці з заздалегідь зібраних модулів: для порівняння, попередній рекордсмен по висоті, «Бурж Халіфа», виростав із землі цілих 6 років: з 2004 по 2010. Також китайські будівельники хочуть зробити його в 10 разів дешевше чинного рекордсмена за рахунок нових технологій.
   Новий хмарочос, який вже отримав назву «Небеснемісто» («Тянькун ченші», Sky Tower), буде мати форму дуже витягнутої чотириступеневої піраміди. На відміну від «Бурж-Халіфа», конструкцію «Небесного міста» вирішили не робити асиметричною (в ОАЕ вибір на користь нерівномірності форми був обраний через сильні вітри). Новий хмарочос буде всього на 10 метрів вище «Бурж-Халіфи», але в ньому буде 220 поверхів проти 163 у чинного рекордсмена, верхні яруси якого є нежитловими.
   Планується, що у хмарочосі розмістяться житлові квартири, офіси, лікарні, школи і магазини - всього в будівлі можуть знаходитися 30 тисяч чоловік - населення невеликого міста. Перевозити населення хмарочоса будуть 92 ліфта, на будівлі буде розміщено чотири вертолітні майданчики.
   Будівельники подумали і про безпеку жителів: конструкція хмарочоса повинна витримати землетрус магнітудою 9.0 і пожежу тривалістю до 3 годин.

Немає коментарів:

Дописати коментар