понеділок, 7 грудня 2015 р.

У Франції запрацювала найбільша у Європі сонячна електростанція
   У Франції у південній частині департаменту Жиронда, поряд з невеликим містом Сестас, запрацювала найбільша у Європі сонячна електростанція.
СЕС потужністю 300 МВт, яка буде виробляти дешевшу, ніж нові АЕС електроенергію, ввела в експлуатацію 1 грудня французька енергетична група Neoen, передає
TASS.
   Передбачається, що побудована на ділянці площею 250 га станція буде забезпечувати 300 тисяч жителів електроенергією, вартість якої становитиме 105 євро за МВт•год. Для порівняння: вироблена на АЕС електрика обходиться французам у 130 євро за МВт•год, а на вітроенергетичних установках – у 95 євро за МВт•год.
  
16,5 тис. модулів, на яких змонтовано 983,5 тис. сонячних батарей, встановили на схилі великого пагорба, де у 2009 році ураган викорчував сосновий бір. Для з'єднання їх між собою і зі станцією знадобилося 4 тис. км електрокабеля різного перерізу, зазначають у компанії.
   Вироблена на СЕС електрика відправляється в енергосистему компанії "Електрісіте де Франс" (EDF), головного французького оператора електростанцій.
  
Найбільша у Європі сонячна електростанція, яку вводили в експлуатацію частинами з кінця вересня до грудня 2015 року, збільшила обсяг виробництва "сонячної" електрики у Франції на 22% порівняно з аналогічним періодом у 2014 році. Висока продуктивність СЕС обумовлена тим, що спрямовані і на схід, і на захід сонячні батареї протягом більш тривалого часу збирають енергію сонячних променів.
   Проект обійшовся компанії Neoen у 360 млн євро.

Джерело: http://ecotown.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар