вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Всесвітній день статистики

   Всіх нас напевно кожен день або майже постійно цікавить одне і те ж питання: який наш стан справ. Ми збираємо дані, намагаємося аналізувати минулі та поточні події, окреслюючи найближчу перспективу і приходимо до тих чи інших висновків. Приблизно цими ж діями займаються люди, які освоїли методи і засоби дуже корисної галузі знань і досягнень нашої цивілізації - статистики. Статистика відома ще з давніх часів. Методи, які вона використовує в своїй основі, описуються ще в Книгах Старого Завіту.
   Враховуючи внесок статистичної науки в розвиток і вдосконалення сучасних процесів управління ресурсами та економікою нашої цивілізації, віддаючи данину поваги і визнання всім, хто так чи інакше сприяв розвитку цієї вельми корисною галузі, на 41-й сесії ООН Статистична комісія прийняла рішення заснувати Всесвітній день статистики. Відповідна резолюція Генеральної Асамблеї ООН № 64/267 була прийнята 3-го червня 2010-го року. Дата щорічного святкування цього Дня була визначена на 20-е жовтня.
   Значення статистичних даних для географічної науки надзвичайно важливе. Ми стикаємося з ними на кожному кроці - чи то наводячи приклади про довжини рік, площі озер, країн, кількість населення та його характеристики тощо. Корисність спостереження і аналізу всіляких даних сприяє розумному розпорядженню ресурсами і мудрій поведінці.

Немає коментарів:

Дописати коментар