середа, 1 червня 2016 р.

Відкрито найдовший у світі тунель
   Сьогодні у Швейцарії за участю поважних делегацій з Франції, Італії та Німеччини відкрили найдовший у світі Сен-Готардський залізничний тунель, що випередив подібнї у Японії та під протокою Ла-Манш.Будівництво тунелю тривало 17 років  і коштувало понад 11 мільярдів євро. Довжина кожного з обох його тунелів, прокладених паралельно, становить 57 км, що в сумі дає 104 кілометри.
   Тунель з'єднає два швейцарських селища і допоможе вирішити екологічні проблеми в Альпах, завдяки тому, що численні автомобілі з гірських доріг підуть під землю. Пропускна здатність тунелю складе до 260 вантажних поїздів на добу з максимальною швидкістю пересування 100 км/год, а також до 65 пасажирських поїздів зі швидкістю до 250 км/ч.
   Швейцарський національний транспортний концерн "Швейцарська залізниця" (SBB/СFF) запевняє, що базисний залізничний тунель під перевалом Сен-Готард буде одним з найбезпечніших у світі, і що він зможе забезпечувати найвищий з усіх можливих ступенів безпеки в сфері як пасажирських, так і вантажних перевезень.
Рух поїздів у тунелі буде здійснюватися по двох паралельних шляхопроводах.
Повноцінно функціонувати тунель почне із грудня, він дозволить майже на годину скоротити подорож з Цюриха до Мілана з 2 годин 40 хвилин.
На основі матеріалів: http://espreso.tv/news


Немає коментарів:

Дописати коментар